Heta kycklingklubbor
17 januari 2020

Den här mexikanskinspirerade kycklingrätten är otroligt enkel att laga - och smakar fantastisk även på utflykten! Det mesta kan förberedas hemma i köket. Tillaga den sedan på gallret över bålpannan eller eldstaden och få gyllene, spröd och krispig yta.
Kycklingklubban, även kallad drumsticks, är den yttersta delen på kycklinglåret. Det tar 10-15 minuter att tillaga över bålpannan.
Ingredienser, marinad
- 6-8 röda chili
- 6-8 vitlöksklyftor
- 1 dl rapsolja (eller majsolja)
- 1 näve färsk koriander
- 1-2 lime eller 1 citron
- 1 näve finhackad persilja
- Cayennepeppar, salt och svartpeppar
Den här mexikanskinspirerade kycklingrätten är otroligt enkel att laga - och smakar fantastisk även på utflykten! Det mesta kan förberedas hemma i köket. Tillaga den sedan på gallret över bålpannan eller eldstaden och få gyllene, spröd och krispig yta.
Kycklingklubban, även kallad drumsticks, är den yttersta delen på kycklinglåret. Det tar 10-15 minuter att tillaga över bålpannan.
Ingredienser, marinad
- 6-8 röda chili
- 6-8 vitlöksklyftor
- 1 dl rapsolja (eller majsolja)
- 1 näve färsk koriander
- 1-2 lime eller 1 citron
- 1 näve finhackad persilja
- Cayennepeppar, salt och svartpeppar
Så här gör du
- Dela chilin på längden och skrapa ur fröna med en liten sked. Skär chilin i mindre bitar, ca 2 x 2 mm. Finhacka vitlöksklyftorna i samma bitstorlekar.
- Lägg chili och vitlök i olja blandat med koriander, lime/citron och ett par nypor salt, svartpeppar och cayennepeppar efter önskemål. Det är inte den färska chilin som gör kycklingen het utan snarare mängden cayennepeppar du väljer att ha i.
- Blanda kycklingklubborna ordentligt i marinaden och lägg den i en tätslutande burk eller påse i kylskåpet i några timmar, gärna över natten.
- Ta upp klubborna ur marinaden och stek i ugnen på 160-180 grader i 20-30 minuter. Låt svalna och förvara i kylskåp fram till det är dags att ge sig ut och grilla.
- Grilla klubborna på medelstark värme i 10-15 minuter. Snurra dom ofta för att få en jämn och fin stekskorpa på alla sidor. Se till att dom blir ordentligt varma igenom före servering.
- Garnera slutligen med finhackad persilja och/eller koriander före servering. Ställ gärna fram flingsalt och limeklyftor för den som vill ha en extra touch på just sin kycklingklubba.
Relevanta produkter
Läs mer
-
Recept
Toast på bålpannan
-
Recept
Mariannes munkar
-
Recept
Hjortgryta över bålpannan