Fruktspett med Malibu sirap

2 juni 2021

Uppfriskande fruktdessert tillagad över grillen eller bålpannan. Servera gärna med kokossorbet eller eventuellt vaniljglass rullat i kokosflingor.

Malibu sirap
  • 80 g smör
  • 100 g brunt socker
  • 4 cl mörk rom
  • 4 cl Malibu
  • 1 msk riven kokos
  • ½ tsk kardemumma
Fruktspett
  • 1 mogen, söt ananas
  • 2 äpplen
  • 1 clementin
  • 1 banan
  • 10 jordgubbar
  • 2–3 fikon
  • 4–8 grillspett i trä som har legat i vatten
Så här gör du:
  1. Smält smöret och det bruna sockret i en gjutjärnsgryta över elden. Tillsätt resten av ingredienserna och värm upp det till en sirap. Se till att det inte kokar!
  2. Skala ananasen. Skär alla frukter i bitar. Träbitarna på grillspetten och pensla med Malibu sirapen Spara lite till serveringen!
  3. Grilla fruktspetten på lagom värme tills de blir gyllene.
  4. Lägg över fruktspetten på en tallrik och häll resten av Malibu sirapen över.
  5. Servera gärna med kokossorbet eller vaniljglass rullad i kokosflingor.