Superenkla våfflor vid bålpannan

2 juni 2020

Gott, snabbt och enkelt.. Det här receptet är perfekt att använda när du gör våfflor över öppen eld eller bålpanna.

Ingen har väl någonsin blivit besviken när det bjuds på våfflor? Än mer populär blir det när du bjuder på våfflor som du gjort över öppen eld. Det måste du prova!

Våfflor:
  • 100 g smält smör
  • 3 Ägg, ihopvispade
  • 4 dl Mjölk
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Socker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Kardemumma (valfritt)
  • 1/2 tsk salt
Så gör du:
  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Rör ner mjölken och vispa tills du får en jämn och fin smet.
  3. Vispa ner äggen och därefter det smälta smöret.
  4. Låt svälla i minst en 30 min.

PS. Pensla våffeljärnet rikligt med smör.

Smaklig måltid!