Grillade rotfrukter

31 maj 2020

Det perfekta norska tillbehöret som passar både till fisk och kött. Dessutom ett bra sätt att få din dagliga dos av grönsaker, för att inte tala om att du kan laga hela din middag på grillen.

Rotfrukter:

  • 2 st rotselleri
  • 4-5 st morot
  • 2 st palsternacka
  • 3 st jordärtskocka
  • ½ g kålrot
  • 2 rödbetor
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Citronsaft
  • 2 msk honung
  • Färsk timjan

Så här gör du:

  1. Skala och skär alla rotfrukter i jämna stavar eller tärningar.
  2. Lägg grönsakerna i grönsakskorgen i kokgropen på grillen.
  3. Pressa över citronsaft, vitlök, timjan och olja.
  4. Häll till sist över honungen.
  5. Grilla i grillgropen på indirekt värme - kom ihåg att stänga locket på grillen.

Tips! För att ge grönsakerna den där läckra, grillade touchen kan de grillas de sista minuterna på ett grillgaller på direkt värme. Håll ett vakande öga på grönsakerna och vänd regelbundet. Detta fungerar bäst när grönsakerna skärs i relativt stora, tjocka stavar.