Grillad renfilé

31 maj 2020

Renfilé är mört och välsmakande, en av de mest Urnorska och exklusiva vi kan erbjuda. Men det behöver inte vara komplicerat för det. Denna sort serveras med en rödvinssås och grillade grönsaker.

Renfilé:
  • Renfilé
  • 5 dl rödvin
  • En kvist rosmarin och timjan
  • Lite havssalt
  • En liten näve pepparkorn
  • Smör till stekning
Grönsaker:
  • 1 rödbeta
  • 4 morötter
  • 10 champinjoner
  • Potatis, gärna Amadine
  • Salt och peppar
  • Lite smör
Rödvinssås:
  • Ett stort glas rödvin
  • 3 dl buljong
  • Schalottenlök
  • Socker
  • Smör
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Blanda rödvin, rosmarin, timjan, salt och peppar i en skål. Låt renfilén marinera i blandningen i kylen i minst en timme.
  2. Dela potatisen på mitten. Grillas på grillgaller eller grillplatta med lite färska örter.
  3. Gör såsen.Fräs schalottenlöken i lite smält smör. Tillsätt rödvin och buljong och reducera till ungefär hälften. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner en klick smör precis innan servering.
  4. Skär grönsakerna i strimlor. Grilla grönsaker på galler, eller i grönsakskorgen i kokgropen.
  5. Grilla renfilén som du föredrar.