Mariannes munkar

31 maj 2020

Munkar tillagade i munkjärn över öppen eld eller bålpanna är en favorit bland stora och små - imponera med detta recept!

Med hjälp av Munkjärnet Gropa och det här receptet kan du njuta av denna läckra utflyktsmat-favorit över antingen öppen eld eller bål.

Detta behöver du:

  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 1 dl Socker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • Liten nypa salt
  • 2 ägg
  • 1,7 dl Kefir
  • Smör till munkjärnet
  • Florsocker för att pynta munkarna med. Tillräckligt för ca. 10-15 munkar.

Så gör du:

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Rör därefter i ägg och kefir.
  3. Se till att munkjärnet är varmt, men inte för varmt. Pensla munkjärnet med smör.
  4. Fyll ca. 2 matskedar i groparna, så att du inte fyller upp till kanten.
  5. Vänd munkarna när de har blivit ljusbruna undertill. Använd en gaffel.
  6. Vänd sedan regelbundet tills de blivit jämnt stekta.
  7. Strö över lite florsocker och servera medan de är varma!

Tips: Både de färdiga munkarna och munkröran kan frysas, men kom ihåg att varma munkar smakar bäst!

Munkejern_Gropa.jpg

Munkjärn Gropa och Bålpanna Jette