Välj en kvalitetsgrill

20 maj 2010

Att välja gasolgrill beror på många kriterier: pris, kvalitet, säkerhet, kraft, funktionalitet och design är några av dem. Det viktigaste borde vara att grillen är effektiv och att maten är god. Dessa kriterier har varje Sunwind-gasolgrill tagit tillvara på.

1. Brännare

Brännarens viktigaste uppgift, utöver kvalitet och livslängd, är att leverera jämn och bra värme. Rostfria brännare ger konstant värme och har god kvalité, men de har en kortare livslängd än en gjutjärnbrännare, vilket anses vara det mest hållbara utöver att de har goda värmeegenskaper. Brännarna i en Sunwind-grill uppnår snabbt en hög och jämn effekt.

2. Värmefördelningsplattor

Värmefördelningsplattorna ligger ovanför brännarna och ser till att fettet inte droppar rakt ner på brännaren, vilket minskar risken för uppflamning. De skapas också ett os av fettet som träffar plattan vilket ger den karakteristiska goda grillsmaken. Värmefördelningsplattorna säkerställer också en jämnare fördelning av värme. Alla Sunwind-grillar är utrustade med en värmefördelningsplatta över brännarna.

3. Lock och handtag

Lock är en stor fördel vid grillning och en förutsättning för att kunna grilla med indirekt värme. En gasolgrill med dubbla lock är en fördel för att undvika missfärgning på ytterlocket när den används. Bra handtag som inte blir heta är en självklarhet på Sunwinds gasolgrillar.

4. Grillgaller och rostplattor

Alla Sunwind gasolgrillar levereras med grillgaller och / eller stekplatta. Gjutjärn tål grov hantering och har den längsta livslängden. Gjutjärn lagrar också mycket värme, vilket innebär att gallret inte blir kallt när en kall biff placeras, detta är viktigt för att få en jämn och fin stekskorpa på köttet.

5. Vattenbad och fettuppsamlare

Grillfamiljens grillar är utrustade med en uppsamlingsbricka under brännarna, tillsammans med stanniolpapper blir det enkelt att hålla grillen ren

6. Termometer

Alla Sunwind-grillar är utrustade med en termometer i locket, vilket ger en bra indikation på värmen i grillen som kan variera något med vädret.

7. Värmehylla

Värmestativet låter dig hålla grillade livsmedel varma, liksom att vara en utmärkt viloplats för grillat kött.

8. Sidobrännare

Med sidobrännaren som finns på våra DISA och FRYD grillar kan du laga potatis, grönsaker eller sås utomhus - så du behöver inte springa mellan köket och trädgården.

9. Förvaringsutrymmen

En solid och robust ram är viktig när du väljer en grill. Sunwinds grillar finns antingen med en öppen vagn eller med skåp och snygga lådor för förvaring av grillutrustning.

10. Hjul

Alla grillar är utrustade med hjul som gör grillarna lätt att flytta, hjullås är en självklarhet på alla Sunwind gasolgrillar.

11. Säkerhet

Alla Sunwind gasolgrillar är naturligtvis godkända för försäljning på den svenska marknaden och har högsta grad av säkerhet. Gasolregulatorset ingår inte vid köp av grill.