Våra bästa produkttips för torrare stuga, båt och husbil!

12. desember 2018

Är du trött på fukt i stugan eller i båten? Vi har samlat in våra allra bästa produkttips för ett torrare och hälsosammare inomhusklimat, oavsett om det är hemma, i stugan, i bilen eller i båten.

De flesta båt-, båt- och husvagnsägare har upplevt hur det är att komma till ett semesterparadis som erbjuder fuktiga täcken, immiga fönster och en rå obehaglig lukt.
Här har vi samlat våra bästa produkttips för en torr stuga!
 
Solventilator
 
"Att skaffa en Solventilator är det bästa tipset", säger Sunwinds tekniske chef Alexander Haug.
Vad en Solventilator gör, är att den förser huset med frisk, uppvärmd luft. På det sättet blir du av med fuktproblem, du kommer till en torr stuga, som dessutom tar betydligt kortare tid att värma upp än en kall och rå stuga.
 
Solfläkten drivs enbart på solenergi, den är tyst, gratis att driva och kräver inget underhåll.
När du ska välja mellan de tre AirPlus-modellerna - AirPlus 40, AirPlus 100 och AirPlus 120 - finns det ett antal faktorer som hjälper dig att bestämma vilken modell som passar just din stuga. Detta kan bl a bero på vilken typ av isolering stugan har, om du har timmerstuga, antal ventilationskällor och deras placering och så vidare. 

Generellt sett fungerar AirPlus 100 mycket bra i de flesta stugor och AirPlus 100 och 120 har också den mycket eftertraktade luftkonditioneringsfunktionen där luften i stugan kan återcirkuleras. Denna luft kommer då att ha en högre temperatur, vara torrare och värmas upp snabbare.
 
Om du vill komma till en helt uppvärmd stuga, rekommenderar vi Wallas dieselkamin i kombination med en Solventilator. Wallas-kaminen kan fjärrstartas när du vill, och med en redan torr stuga, tack vare Solventilatorn kommer du fram till ett varmt, torrt och inbjudande semesterparadis.

Se alla Solventilatorer och ventilationsprodukter här!

Värmedriven Kaminfläkt
För dig med gasolspis, vedeldad spis eller dieselkamin, är en Kaminfläkt din nya bästa vän.
Den värmetåliga Kaminfläkten placeras ovanpå värmekällan, ex vis en Wallaskamin. Fläkten har ett Peltier-element som helt enkelt producerar ström när fläkten blir varm och bladen börjar snurra. Med fläkten placerad ovanpå värmekällan kommer den att sprida den varma uppvärmda luften in i rummet så att luften cirkulerar bättre.
En Kaminfläkt kräver ingen el eller batterier, den är helt tyst och driften är gratis. Att använda en sådan här fläkt minskar bränslekostnaden för uppvärmning med upp till 20% medan den faktiska uppvärmningen kommer att öka upp till 30% snabbare.

Se alla våra värmebaserade fläktar här!

Tips: Om du får små skador på stugans ytterväggar, tveka inte att reparera dem så fort som möjligt - även om de är små. Det krävs inte mer än sprickor i färgskiktet, innan vatten och fukt kommer in i träet!

Soldrivna ventilatorer för båt, stuga/hem och husbil
Vi erbjuder flera mindre soldrivna fläktar från Sunwind, som fungerar utmärkt i båtar och husbilar. Dessa fläktar förbättrar innemiljön, är lätta att montera och tar mycket liten plats

Husbil/Husvagn
Vi rekommenderar Caravent Solar för de som vill ha extra ventilation i bilen. Caravent ventilerar fukt och matos och fungerar endast med solenergi.
Caravent är lätt att installera - det passar perfekt på Electroluxventilen. Fläkten är tyst, kräver mycket lite underhåll och har inga driftskostnader.
 
Båt

Sunvent är en soldriven högkvalitativ fläkt i rostfritt stål. Fläkten passar bra för dig som vill ha kontinuerlig underhållsventilation för att slippa fukt och rå luft.
Sunvent är tillverkad i rostfritt stål av hög kvalitet för att klara en hård marin miljö.
Fläkten kan monteras både horisontellt och vertikalt, och är mycket effektiv. Fläkten arbetar endast med solenergi.
 
Stuga/Hemma

MiniVent är en soldriven fläkt som levereras med antingen en integrerad solpanel - dvs på fläkten eller med en separat solpanel, så att du kan montera panelen oberoende av fläktens placering.
Om du vill ha underhållsventilation hemma eller i stugan är detta ett bra val för er som har begränsat utrymme. Om du tror att en Solventilator är i det största laget, kommer en MiniVent att göra nästan samma jobb - om än i en mindre skala.
Fläkten levereras med två uppsättningar av fläktblad, för tilluft respektive frånluft. Minivent är lätt att installera, tar lite plats, har inga driftskostnader, och sist men inte minst – den förbättrar inomhusmiljön genom att minska risken för fukt, mögel och röta.
 
Hundägare

Sunwinds Tekniske Chef, Alexander Haug har haft fyrbenta följeslagare under större delen av sitt liv och har ett knep eller två i rockärmen. Han delar med sig av sina ventilationstips för hundägare som ibland behöver lämna hunden i bilen:
Sunvent Solventilator kan monteras på en bil så att hundar som sitter bak i bilen antingen kan få lite frisk luft eller att luften i bilen ventileras ut. Fläkten är tillgänglig med eller utan batteri.

 


Tycker du denna artikel var nyttig? 

Dela detta: