Den perfekta grillutrustningen för grillkungen

16 januari 2019

Den hemliga ingrediensen? Riktig grillutrustning.

Först och främst är det viktigt att ha goda råvaror, därefter rekommenderar vi en stor dos kärlek för både mat och grill. Kronan på verket är grillutrustningen och de idealiska tillbehören för grillkungen och grilldrottningen kan du läsa mer om här!

Upplevelsen blir större och resultatet blir bättre

Är du en av de som önskar att få ut mer av grillningen än en hamburgare eller grillkorv, då är lösningen riktigt bra grilltillbehör.

Några tillbehör måste du ha, några tillbehör vill du ha och några tillbehör öppnar upp en ny värld av rätter som kan göras på grillen!

Pizza är ett bra exempel på en rätt som både smakar mycket bättre och är mycket mer imponerande att laga på grillen.

Uppgradera ugnen

De flesta tillagar sin pizza i ugnen, något som ofta resulterar i att både första och sista tuggan får en att tänka att ” Det var gott, men Italienska pizzor är mycket godare!".

Det som gör Italienska pizzor så goda är den tunna och krispiga botten som är svår att få till hemma i köket. Tillagar du däremot pizza på grillen så är du garanterad en krispig och tunnbottnad ”Italiensk” pizza.

För att kunna tillaga den fantastiska grillpizzan behöver du lite grillutrustning.

Så lagar du den perfekta pizzan på grillen

Närmare bestämt så behöver du en pizzasten och en pizzaspade.

Bakstehelle är en pizzasten som kort och gott gör om din grill till en pizzaugn. Stenen läggs på grillen i fem minuter innan användning så att den blir varm. Därefter kan du lägga på din pizza och bottnen och kanterna kommer att få en härlig krispig skorpa.

Bakstespade är en pizzaspade i stål men ett handtag i trä. Själva spaden har en stor platt yta, perfekt för att tillaga själva pizzan på. Använd gott om mjöl, kavla ut pizzadegen på spaden och lägg på den topping du önskar.

Fös pizzan från bakspaden ner till bakstenen, stäng lockat på grillen och få ett fantastiskt resultat på bara några minuter. Handtaget på pizzaspaden kan fällas in för praktisk förvaring.

IMG_3110_FIX.jpg

Långgrillade delikatesser med ett roterande spett

Under medeltiden och i de tidigt moderna köken var tillagning av mat på spett sättet man föredrog att laga mat på i norden. Det roterande spettet ser till att köttet hela tiden roteras under tillagningen, vilket gör så att köttsaften fastnar och ger ett saftigt och gott kött.

Ett roterande grillspett gör vilken grill som helst mer mångsidigt och ger ett fantastiskt resultat. Köttet blir extra mört och gott då den helatiden roterar över värmen vilket ger en krispig yta och en saftig insida.

Du kan använda ett roterande grillspett till stora köttbitar som tex. En hel spädgris, lamm, stora köttbitar eller kyckling. Dessutom passar den perfekt till lite mindre köttbita i kombination med grönsöaker – bara fantasin sätter gränser!

Oändliga möjligheter med rätt grill

Gasolgrillen är ofta underskattad. Den passar bra till korv och kött, men egentligen så är gasolgrillen det ultimata grillverktyget som kan fungera som häll, ugn, pizzaugn och grill.

Grillar du över indirekt värme med locket stängt så fungerar grillen i princip som ugnen du har i köket.

Använder du sidobrännaren och Kokegropen med diverse tillbehör så har du gjort din grill till det ultimata matlagningsverktyget.

Med pizzasten och -spade så har du gjort om din grill till en pizzaugn, som du även laga andra rätter på.

Det finns alltså inga gränser för vad du kan laga på grillen. När du lagar all mat på samma ställe på antingen altanen eller i trädgården så kan du njuta av det fina vädret samtidigt som du kan få ihop en hel middag på en och samma gång.

Tillbehör till Kokegropen

Gasolgrillen Fryd och Disa kommer med insatsen Kokegropen. I Kokegropen finns det ett runt grillgaller som går att plocka bort för att kunna lägga till andra tillbehör för att kunna göra mer olika typer av mat på grillen.

Några av tillbehören du kan köpa som passar till Kokegropen är gjutjärnsgryta, grillkorg och stekpanna.

Den gedigna gjutgärnsgrytan med en volym på 5,5 liter. I denna kan du laga annat än grillad mat, du kan tex göra en mustig köttgryta. Grytan har två praktiska handtag och även en krok som gör den perfekt att använda över bålpannan.